Vagyonkezelés

KIK VAGYUNK, MIVEL FOGLALKOZUNK?

A Metulli Vagyonkezelő Zrt kizárólag részvényesei azaz tulajdonosai számára végez eseti vagyonkezelést. Hagyományos bizalmi vagyonkezeléssel cégünk nem foglalkozik, kizárólag saját ingó és ingatlan vagyonát kezeli.

A Metulli Vagyonkezelő Zrt. egy hagyományos értelemben vett holding társaság, amely elsősorban ingatlanfejlesztéssel és üzemeltetéssel foglalkozik profitszerzés céljából. A társaság közzétett bejegyzésének napja 2019. december 24. Tevékenységének központja a székhelye, Dunaújváros, Álmos utca 4., melyet idővel átkíván helyezni már meglévő irodaházából egy új építésű székesfehérvári irodaházába. A Takarékbank Zrt.-nél vezetett értékpapírszámlán lévő jegyzett tőkéje 723 millió forint. A Metulli Vagyonkezelő Zrt. azzal a céllal jött létre, hogy a már meglévő pénzügyi és számviteli tevékenységű cégcsoport ingatlan vagyonát üzemeltesse, valamint az azok által megkezdett építőipari kivitelezéseket átvegye és befejezze úgy, mint tevékenységében már szakosodott társaság.

Hosszú távú terveink között szerepel egy bér ingatlan portfólió kialakítása itthon és külföldi országokban. Ezt a portfóliót kisebb 12-24 lakásos társasházakból, kis és közepes méretű 20-60 irodát magában foglaló irodaházakból valamint bérbeadott ipari területekből kívánjuk összeállítani.

Az ingatlanberuházások elsődlegesen tervezett területi lokációi idehaza Székesfehérvár, Veszprém, Győr városok és vonzáskörzetük. Másodlagos lokáció Budapest külső vonzáskörzete úgy, mint Érd, Törökbálint, Budaörs, Budakeszi, Széphalom, Solymár,Táborhegy.

Céljaink elérése érdekében Lakáskötvény kibocsátását tervezi cégünk, részvényesei körében. A Metulli Vagyonkezelő Zrt. tervei szerint az első kötvény kibocsátást 10 milliárd forint nagyságú értékben hajtja végre. A kötvény maximális futamideje 14 év. Kamatozása évente 5,71% – 9,67%-ig terjedhet lekötés időtartamától függően. Minden kötvény tőke és kamat tartozása mögött ingatlan tulajdonjogi fedezet áll. További részletekért keressen bennünket vagy olvassa el üzleti tájékoztatónkat itt!

Társaságunk több szakosodott leányvállalatot üzemeltet úgy, mint betonelemgyártó, bútor és egyedi faszerkezet gyártó, borászat, egyéb kutató és fejlesztő cégeket.