A gazdasági válság hatására 2009-ben megindult ingatlanpiaci nehéz körülményekből a reméltek ellenére lassan tér magához az ingatlanpiac. A várt fellendülés elmaradása nemcsak Magyarország piacára jellemző a kilábalás Európa szerte is veszít lendületéből. A remélt növekedés tehát megtorpanni látszik, amely a COVID beláthatatlan következményeinek tudható be.

A hazai KKV szektor helyzete nagyban befolyásolja az irodai és egyéb ingatlanpiac alakulását, a kínált irodaterületek telítettségének szintjét. A felemelni és megerősíteni kívánt KKV szektorban a kedvező jelek ellenére továbbra is váratnak magukra a látványos javulás, mivel a banki források továbbra sem növekedtek feléjük, az állami ösztönzők pedig nem jelennek meg ilyen rövidtávon. Noha a KKV szektor hangulata érezhetően javult, ahogyan az ingatlanpiaci remények is növekedtek, az ingatlanpiaci aktivitásuk mégsem javult a remélt ütemben.

Ezen trendek ellensúlyozásaképp a Metulli Vagyonkezelő megújította üzletpolitikáját, mely szerint a bérbe adott ingatlanok mellett már újépítésű ingatlanok értékesítésével is kibővítette bevételi forrásait. További forrásbevonásokat fogunk eszközölni a 2021-2022es évtől kötvény és értékpapír kibocsátással. További stratégiai cél a 1mrd forintos törzstőke elérése, mely kedvezőbb piaci és banki megítélést ad a Metulli Vagyonkezelő Zrt-nek.

Célunk a minél magasabb fokú gépesítés elérése valamint a bérbeadásra és eladásra szánt épületek építési idejének drasztikus csökkentése új építőipari technológiák bevonásával, munkaerő létszám igény csökkentése, az épületek minőségének megtartása mellett. Így realizálva a maximális profitot egy-egy építőipari kivitelezésünkön.